Sunday 21 November 2010

stir up Sunday

"Today is traditionally the day to make your Christmas pudding!"
......

Ηρθε στο τελος μιας πολυ δυσκολης, πιεστικης εβδομαδας. Αλλα το βραδυ της Πεμπτης οταν εφτασε, το σπιτι μυριζε φρεσκοψημενη παστα φλωρα με μουρα . Του αρεσε πολυ το γλυκο, βρηκε πως εφτιαξα πολυ ομορφα το χριστουγεννιατικο δεντρακι μου. Του ελειψα νομιζω. :-)
Μιση ωρα αφοτου εφτασε πηραμε ταξι για το Loungelover, να βρουμε τον Ε, που ειχε ερθει απο Κινα και θα πετουσε την επομενη μερα Λωζανη.
- I wonder if our friend is already in there, ειπα στην υποδοχη.
- What does he look like?
- He is a tall big guy.
Οχι, δεν ηταν εκει, αλλα μολις εφτασε τον εφεραν με σιγουρια στο τραπεζι μας.
Πληθωρικος, κοφτερα πανεξυπνος και μεγαλοπρεπης , ο Ε ειναι απο τους φιλους του **νου που ακομα ελαχιστα γνωριζω, αλλα διαισθανομαι οτι θα επελεγα να τον κανω δικο μου, κοντινο φιλο. Η κουβεντα καλυψε γεωγραφικα το μεγαλυτερο τμημα της υδρογειου. Ο Ε ταξιδευει για τη δουλεια του σε ολο τον κοσμο, και η ματια του ειναι διορατικη για τα κοινωνικοπολιτικα τεκταινομενα. Ξεχασα να νυσταξω. Στις 12 σταματησανε να σερβιρουνε ποτα, φυγαμε στις 12.30.
.................
Δειπνο για τρεις, στο Yauatcha Παρασκευη βραδυ. Καθαρισαμε 6 καλαθακια dim sum, 1 fried rice, μια σουπα (για το **νο), 3 μπουκαλια σακε και 1 επιδορπιο μεσα σε λιγοτερο απο 1 ωρα. Πεινουσαμε, τα πιατα ερχοντουσαν γρηγορα, τρωγαμε γρηγορα, μιλουσαμε γρηγορα - the London dinner experience , I guess. Καλαισθητο περιβαλλον,trendy κοσμος, ιδιαιτερα ευγεστο φαγητο, ειχε σε ολα δικιο ο Π . (Ευτυχως για τους επισκεπτες μου, μπορει εγω να μην πολυβγαινω στο Λονδινο, αλλα εχω φιλους που μου κανουνε τις καλυτερες προτασεις).
Βολτα μετα οι δυο μας στη φωταγωγημενη πολη, η Δε προφασιστηκε κουραση η γλυκεια μου, για να μας αφησει μονους μας. Τα στολιδια στους δρομους ειναι τα περσινα, αλλα μου φανηκαν πανεμορφα.
....................

Το οδοιπορικο του Σαβατου ξεκινησε με βολτα στο Spitafields που πρωινιατικα ηταν αδειο. Το παζαρι ειναι την Κυριακη, αλλα μπηκαμε σε ενα μαγαζακι που αγαπαω και πηρε ομορφα δωρακια. Στη Brick Lane που μου θυμιζει Βερολινο, εψαξα κατι μαγαζια στην Cheshire street. Ιδιαιτερα, χειροποιητα αντικειμενα, και αρτιστικοι χωροι, ειτε σπαρτιατικα λιτοι, ειτε εκκεντρικα υπερφωρτωμενοι. Χαζεψαμε ενα πολυεθνικο food court που ηταν ακομα νωρις για να τιμησουμε. Οι μυρωδιες μας σπασανε τη μυτη, αλλα πιο πολυ ζηλεψα το mulled wine που ακομα δεν ηταν ετοιμο να δοκιμασουμε. Το tea house διπλα σε κατι stalls που δεν καθησαμε ειχε ετεροκλητες, φθαρμενες, βελουδινες πολυθρονες, γυμνο δαπεδο, θεατρικα ντυμενη πελατεια, και κατι καιηκ που τα διαφημιζανε για βιολογικα και φαινοντουσαν απαιχτα.

Με tube στη Bond Street, στο υπογειο του Selfridges. Ο **νος πηρε ακομα 1-2 δωρακια, εγω τσεκαρα ξανα αλλα δεν πηρα χριστουγεννιατικα στολιδια. Με τα ποδια στην Conduit Street,ενα γρηγορο μεσημεριανο με σουσι στο Itsu κατω απο τη Vogue.
Χαζεμα στο Liberty, και μετα Carnaby street. Διαλεξαμε μαζι ακομα μερικα δωρακια στο πολυχρωμο Pylones, βγαινοντας το μονο που ελειπε του **νου ηταν το ασπροκοκκινο σκουφι για να κανει πειστικα τον Αη Βασιλη.

Με τα ποδια στα δρομακια του Soho. Χαζευουμε μαζι με αλλους εναν ημιγυμνος μαυρομε αγιοβασιλιτικο σκουφι , bumfloss slip, μαυρες πανυψηλες Louboutin και τα πιο καλιγραμμα και θηλυκα ποδια που εχω δει σε ανδρα η σε γυναικα, που περιδιαβαινει το δρομο, τουρλωνοντας με ναζι τις καμπυλες του, για εναν Ιταλο φωτογραφο. Η ατμοσφαιρα ειναι γιορτινη, ο κοσμος ξεχυλιζει τα μπαρ και τα εστιατορια, το μερος εχει πολλη ζωη. Εχω αρχισει να κουραζομαι, ο **νος ρουφαει την ενεργεια του χωρου, οχι, δεν ειναι ακομα κουρασμενος.

Στην κεντρικη πλατεια του Covent garden σταματαμε να ακουσουμε 5 υπαιθριους μουσικους να παιζουν τις 4 εποχες του Vivaldi. Παιρνουμε μετα απο ωρα το 38 για Islington. Περπαταμε στη High Street απο το Islington Green μεχρι το Islington Town Hall. Ενθουσιαζεται με το Almeida, με τα μαγαζακια που συνανταμε στο δρομο, παιρνουμε ακομα ενα πολυ ιδιαιτερο δωρο, για την κολλητη του, τσεκαρει που θα παμε να καθησουμε αμα ξαναρθει Λονδινο. Ανεφοδιαζομαστε στο Otttolengui. Καταληγουμε στο σπιτι. Κοκκινο κρασι, τυρια,chorizo και σαλατες, και τα φωτακια στο χριστουγεννιατικο δεντρο να αναβοσβηνουν.
.................
Το πρωι φευγει αφου μου υποσχεθει οτι μολις με παραλαβει απο το αεροδρομιο τα Χριστουγεννα στην Αθηνα, θα παμε μαζι να αγορασουμε τα κλαδια που θα στολισω σπιτι του το ιδιο βρδυ, ενω αυτος θα βλεπει το ποδοσφαιρο.

12 comments:

  1. Αχ αυτός ο έρωτας!!! Τα κάνει όλα λαμπερά, χρωματιστά και χαρούμενα.. Μπορώ να έχω και εγώ έναν παρακαλώ? :-))))) Φιλιά αγαπημένη μου..
    υ.γ. Και μένα μου έλειψες..:-)

    ReplyDelete
  2. ερώτηση (εντελώς καλοπροαίρετα) : Γιατί στολίζεις χριστουγεννιάτικο δέντρο από τόσο νωρίς ;;; =/

    υ.γ. Οι 4εποχές του Βιβάλντι είναι το κάτι άλλο. Τις λατρεύω.

    ReplyDelete
  3. να περνάς υπέροχα...και αν πάρεις κάνα κιλάκι εεε ξέρεις από δίαιτες εσύ.χαχαχα φιλιά

    ReplyDelete
  4. :))))
    Αχχ.... ο έρως..
    Είδες ούτε για την μπάλα δεν θα τσατιστώ!
    Για το LL συμφωνώ αλλά για όλα τα υπόλοιπα πραγματικά σε θαυμάζω γιατί δεν τα αντέχω με τίποτα.
    Σου εύχομαι να περνάς πάντα τόσο ωραία και να είναι προσωρινό!

    ReplyDelete
  5. fevis - autes tis meres sth douleia einai kolash, me thn polh kakh ennoia.
    filakia..
    Roudiger - kale sto Londino zw, edw apo telh Augoustou etoimazomaste gia Xmas - :-)
    wrong man - makria apo emas ta perita kila! :-)
    F+M - :-))) kalws tous!
    DQ- ax h kaloperash hatn entelws proswrinh, na fantasteis shmera xekinhsa na doulevw stis 8, k meta apo auto to dialeimma, exw akoma 1 wra :-(

    ReplyDelete
  6. τι ωραία!
    και θα στολίσεις και πολλά κλαράκια :)

    ReplyDelete
  7. Τώρα άμα πω πάλι πόσο μα πόσο πολύ μου άρεσουν οι κινηματογραφικές λονδρέζικες στιγμές σου και ακολούθως σας φτύσω να μη σας ματιάσω, θα μου πείτε πως είμαι σαχλή και πως επαναλαμβάνομαι... Bof, σκασίλα μου κι εμένα! Μου αρέσουν πααααααάρα πολύ οι κινηματογραφικές λονδρέζικες στιγμές σου, φτου φτου φτου! :)))

    Μόλις φτάσω στη δουλειά (γιατί τώρα είμαι αγκαλιά με το γάλα μου και πρέπει να ετοιμαστώ να φύγω :p) θα σου στείλω mail με τις δικές μου ημερομηνίες :)))

    Καλημέρα και φιλί :*

    ReplyDelete
  8. Αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα και εγώ "λιώνω" αυτή την περίοδο. Υπομονή!

    ReplyDelete
  9. GG- polla klarakia leme ontws!
    DG- elpizw na vtrethoume auth th fora, kapou apo ola ta merh pou tha eimaste! :-)
    DQ - metraw meres gia tis diakopes, aman..

    ReplyDelete
  10. Το ομορφη βολτα! Κρατω σημειωσεις, θα μου χρειαστουν συντομα! Φιλια!

    ReplyDelete
  11. μετα απο αυτο το ποστ(και το λινκ) αυξηθηκε η αναγνωσιμοτητα του μπλογκ μου κατα 100%
    (ελπιζω να ξερει ο **νος ποσο τυχερος ειναι!)

    ReplyDelete