Friday 23 April 2010

Le genou de D. et ses marivaudages...

Περπαταω κουτσαινοντας ελαφρα που και που. Μινι ανοιξιατικο φορεμα, ισια παπουτσια και λευκος ελαστικος επιδεσμος να συγκρατει το πονεμενο δεξι γονατο. Ο καιρος ειναι ηλιολουστος εδω και αρκετες μερες (τοσο ασυνηθιστο για εδω, που χθες ονειρευτηκα οτι χιονισε, και το πρωι ξυπνωντας περιμενα να δω χιονια εξω απο το παραθυρο). Ο ηλιος φερνει φουσκοθαλασσιες, και τα ανδρικα τα βλεμματα επανω στην κουτση αναπηρη που ζητανε κατι με κανουν να σκεφτομαι οτι οι ανδρες εδω εχουνε ενα θεματακι για τις δυνητικα submissive females. Νευριαζω. Κακιωνω. Θελω να ξαναγινω η αγερωχη ψηλη αμαζονα πανω στα ψηλα τακουνια μου.

......................

"μωρο μου..."
":-*"
"μωρο μου σε ειπα, οχι @#$%^"
"φιλι σου εστειλα. αμα δεν το θες, να το παρω πισω."
"οχι, το θελω..."
(ε, μπορει και να στο δωσω...)

......................

Η εξαχρονη κινεζουλα (κουκλιστικο προσωπο με κοτσιδες, λουλουδατο φορεμα με τιραντακια και εντελως ξυπολητη στην κλινικη με καταμαυρα πατουσακια - η μαμα ειναι φυσικα Αγγλιδα και τη βρωμια δεν τη φοβαται) μου ακουμπα τον επιδεσμο (σκεφτομαι την Αθηνα, που ακουμπα το Δια στο γονατο για να του ζητησει κατι, αλλα οχι). Η μικρη με κοιτα με συμπονια στα ματια, και με ρωταει
"what happened to your knee?"
"long story, sweety. it's painful"
"poor you!"
αρχιζει να μου χαιδευει ολη τη γαμπα, η αισθηση ειναι ωραια, κι εγω θελω να την παρω αγκαλιτσα και να την φιλησω που ειναι τοσο γλυκεια, αλλα εδω ειναι Αγγλια και τα παιδακια δεν τα πολυπιανουμε αμα δεν ειναι δικα μας γιατι υπαρχουνε και πολλοι κακοι ανθρωποι, και οι γονεις-οχι αδικαιολογητα- φοβουνται. γελαω, της δινω μερικα ακομα αυτοκολλητα οταν φευγει απο την κλινικη.

.......................

Γυρνωντας απο τη δουλεια με τα ποδια (παντα!) μετραω στα μαυρα καγκελλα του δρομου πανω απο το ποταμι 9 πασχαλιτσες, οι 8 ειναι ζευγαρωτες καβαλλα. Σκεφτομαι πως αυτο σημαινει οτι θα παρω ΚΙ ΑΛΛΑ καινουρια ρουχα - το τελευταιο που πηρα εχει χρωμα sorbetto amarena (εγω το ξερω για κοραλλι, αλλα η τιμη μαλλον απαιτει καλλιτεχνικοτερο ονομα). Πως να μη φτιαξει η διαθεση αμα φορας ενα καλοκαιρινο φορεμα σε χρωμα sorbetto amarena?

......................

"οι χθεσινοβραδινες σου πονηρες σκεψεις που μου λες ελπιζω να αφορουσανε εμενα καλε μου"
"ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ?"
(οχι. σιγουρα ΚΑΙ εμενα.)":-)"

......................

Ρηξη μηνισκου, μετατοπιση επιγονατιδος, οιδημα, εκφυλιση επιγονατιδας και λοιπων χονδρων, κλπ. Οταν ειδα το πορισμα της μαγνητικης και την ιδια τη μαγνητικη στο κομπιουτερ μου, μολις που κρατηθηκα να μη βαλω τα κλαματα. Αυτο ειναι το γονατο μου? Με ρωτανε ολοι πως το εκανα, αν την επαθα κανοντας σκι (οχι, ουτε καν ξεσκι), η φυσιοθεραπευτρια χθες με ρωτησε σε ποια δραστηριοτητα θα ηθελα να μπορω να ξαναγυρισω μετα το τελος της φυσιοθεραπειας (να μπορω να κρεμιεμαι απο τους πολυελαιους, σκεφτηκα, να κανω yogalates, της ειπα). Ανταλλαξα μελακια με τον ορθοπεδικο, να με βαλει στη λιστα για επεμβαση, το καταραμενο το diary μου λεει οτι μονο στο δευτερο μισο του Ιουλιου εχω χρονο, θα χρειαστω καποιες βδομαδες αναρρωσης με πατεριτσες. Μετα σκεφτομαι, θα ειναι καλοκαιρι, θα μπορω αραγε να κανω μπανια, πως θα παω σε νησι? σκεφτομαι μηπως ερθω κατω να με γιατροπορεψει η μαμα μου, η κηφισια ομως εχει πολλες σκαλες και θα αισθανομαι σαν αιχμαλωτη, ποιοι απο τους επιδοξους αραγε θα ερχονται να με μαζευουνε με αυτοκινητο για βολτες (θα εχει μεινει κανεις?), δε γμται, θαρχονται σιγουρα οι φιλοι μου, δεν τοχω σε τπτ να σκαω σε μπαρ και οπου θες κουτση με πατεριτσες και με το ποδι σε ναρθηκα δεμενο. Και μεχρι τα χριστουγεννα εγω θα μπορω να χορευω χωρις να ποναω - ελπιζω.

..................

Φοβαμαι.

17 comments:

  1. Μην φοβάσαι τίποτα... Εμείς θα ερχόμαστε να σε παίρνουμε για βολτες και άμα θέλεις, μέχρι και στην Ψαρού θα σε πηγαινοφέρνω με μαγιό - πατερίτσες και θα είσαι και η βασίλισσα της παραλίας.. Φιλιά!

    ReplyDelete
  2. Αχ, σπασμένο πόδι, τι μου θύμισες... Μπορείς να μου στείλεις ένα mail pls εδώ; drama_and_queen@windowslive.com

    ReplyDelete
  3. Ω πως εγινε αυτο τωρα; Μη φοβασαι με αυτο το φουστανι το σορμπετο, κανε χωρο στην ατζεντα σου και στριμωξε μια εγχειρησουλα, οσο πιο γρηγορα τοσο καλυτερα. Η ταλαιπωρια δεν εχει εποχες, μπορει να χορευεις κιολας στον.. τρυγο! Περαστικα σου.
    Πη Ες. Ουτε εδω χαϊδευουμε ξενα παιδακια, καμια φορα οταν με πιανει η τρελλα ρωταω τη μαμα, μπορω να το αγκαλιασω;

    ReplyDelete
  4. Καλέ με τέτοιο φόρεμα δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς! Στο λέω εγώ που το δικό μου είναι candy rose και η ζώνη του souris! :pppp
    Καλέ στ'αλήθεια, θα δεις, όλα καλά θα πάνε! Στο λέω εγώ που η μέση ακόμα δεν έχει περάσει τελείως και είμαι μια μισο-χορεύτρια, αφού μόνο τις μισές ασκήσεις μπορώ να κάνω και με πιάνει απελπισία και κλαίω σα μωρό...
    Δε στα λέω για να σε παρηγορήσω, για να σε διασκεδάσω στα λέω, αλλά πέρα από την πλάκα, μη στεναχωριέσαι, όλα θα πάνε καλά, και τα Χριστούγεννα you'll be the dancing queen!!!

    Περαστικά καλή μου, σε φιλώ πολύ πολύ :***

    ReplyDelete
  5. Άνθρωπος που βλέπει πασχαλίτσες καβάλα και σκέφτεται την επόμενη αγορά ρούχων δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

    υγ. Αυτό με τα παιδάκια στις δυτικές χώρες άσχημο ρε παιδί μου. Λογικό γιατί γίνονται τα άπειρα, αλλά δεν είναι κρίμα να στερείς σε ένα παιδί μια ειλικρινή αγκαλιά;

    ReplyDelete
  6. fevis - ax! den toxw se tpt na skasw myth me pateritses sthn psarrou. arkei na vrw pateritess se wraio fluo xrwma :-)

    drama queen - done!

    despoinarion - den xerw gia xoro, pantws ton trygo den ton hanw (o pappous eixe ampelia gar)

    DG - se euxaristw polypolypoly glykoula mou!
    :-)
    Kalhmeres & filia!

    ReplyDelete
  7. mano- sympesame k den se eida :-)
    nai, auto me ta paidakia edw exei paei sta alla akra. na apagoreuetai na ta akoumphsei po daskalos mh tyxon parexhghthei. ti na peis..
    kalhmera k se sena! :-)

    ReplyDelete
  8. Ομολογω ότι δεν έχω κάνει ποτέ πονηρες σκεψεις με κάποια με μπαταρισμενο γόνατο!

    Ευχομαι περαστικά και καλό shopping therapy!

    ReplyDelete
  9. περαστικά και να ξέρεις ότι εγώ αναλαμβάνω τα μπαράκια :-)

    ReplyDelete
  10. όχι όχι μη φοβάσαι καθολου, θα περασει γρηγορα και ουτε που θα τα θυμασαι αυτα που σκεφτεσαι τωρα! ξερω που σου λεω ;-)
    αλλα εξηγησέ μου σε παρακαλώ, πως οι 8 ζευγαρωμενες πασχαλιτσες και η μια μονη μας οδηγουν στην αποφαση εμπλουτισμου της γκαρνταρομπας μας; παντως ειμαι σιγουρη οτι και χωρις τις πασχαλιτσες παλι την ιδια αποφαση θα επαρνες!!

    ReplyDelete
  11. wrong man - thank you dera, i will certainly take up your offer!
    melissoula - pasxalia shmainei kainouria rouxa (anexarthtws zeugarwmatos!) alla exeis dikio, den thelw k poly se sxesh me to na agorasw rouxalakia :-)

    ReplyDelete
  12. Περαστικά! Να δεις που ούτε που θα το θυμάσαι σε λίγο καιρό.

    (σιχαίνομαι χειρουργεία).

    ReplyDelete
  13. ωχ σιτ...
    μου θυμίσατε μια περίοδο ακινησίας (για κανα μήνα περίπου) από τον καναπέ στο κρεβάτι κ το ανάποδο (ρίξη συνδέσμων, χιαστού και πλαγιου)που η σημαντικότερη αλλαγή στη ζωή μου ήταν ότι έφυγε η Μενεγάκη από το πρωινάδικο, για να πάει να γεννήσει, δεν ξέρω τί ήταν χειρότερο ο πόνος ή αυτά που παρακολουθούσα στην tv :S
    περαστικά, dear :*
    κ φυσικά πασχαλίτσες rule!:)

    ReplyDelete
  14. mamma - k egw to elpizw, tnx! :-)))
    BG - :-*** :-))) (to orama tou na vlepw prwinadika me to podi mpatarismeno me ena poly ma poly diestrammeno tropo mou eftiaxe to kefi!)

    ReplyDelete
  15. Τελευταίος το έμαθα...αλλά μπορώ και τώρα να σου ευχηθώ: Περαστικά σου κορίτσι μου

    ReplyDelete
  16. Καλή μου,

    έχω επιστρέψει από το βάθος του τούνελ μου και τώρα μαθαίνω τα νέα. Λυπάμαι πολύ. Ευτυχώς βλέπω από τα επόμενα ποστ ότι και ξανά προς τη δόξα τραβάτε και έτσι όχι μόνο χαίρομαι αλλά εγείρονται και οι τύψεις που γέλασα με την ατάκα "κανοντας σκι (οχι, ουτε καν ξεσκι), "

    Ταχεία ανάρρωση!

    ReplyDelete
  17. Μα πώς τάπαθες όλα αυτά;
    Επέμβαση και πατερίτσες καλοκαιριάτικα;
    Όχι δα... Άμα είναι να χάσεις το Ελληνικό Καλοκαίρι, τι να το κάνεις το πόδι;
    ;-)

    Περαστικά γρήγορα, ωστόσο!

    ReplyDelete