Monday 19 April 2010

Lavender sunset

Pims lemonade διπλα στο καναλι, ηλιολουστο Σ/Κ. Φιλοι χαλαροι, καλοκαιρινα ντυσιματα. Ο οριζοντας ανεπαισθητα γκριζος ακομα και με τον ανοιξιατικα λαμπερο ηλιο . Μας υποσχεθηκαν καταπληκτικα ηλιοβασιλεματα (lavender sunsets) με την ηφαιστιακη σκονη, που δεν ειδαμε. But the violet hour has got even more violet. April is the cruellest month... Αποκλεισμενοι ταξιδιωτες, εντος και εκτος της νησου. Αισθανομαι πανικο, με πιανει κλειστοφοβια. Το νησι εχει αποκοπει απο τον κοσμο, ειμαι εδω αιχμαλωτη. Βαθεια αναπνοη - ανασυγκροτουμαι, λογικευω.



Latimer House, Chesham. Παρασκευη, με ηλιο. Ενα παλιο αγροτοσπιτο σε υπεροχους κηπους, μια λιμνη, η Αγγλικη ανοιξη σε ολο της το μεγαλειο. Μετα την διαλεξη (μεγαλη επιτυχια), συντομη βολτα στον κηπο, με το κινητο. Τα αορατα νηματα που συνδεουν ανθρωπους. Που νοηματοδοτουν -αδυσωπητα- ακομα και τις πιο οργιαστικα αυθυπαρκτες εκφανσεις της φυσης. Το φευγαλεο τωρα, η επωδυνη συν-αισθηση της ευτυχιας.

Σημερα μου φερανε μια γλαστρα με βιολετια λουλουδια για να με ευχαριστησουν. Ευχαριστω με μελακια, με τηλεφωνα, δια ζωσης. Φευγω τσακισμενη απο τη δουλεια, αλλα ικανοποιημενη. Κανω οτι πιο πολυ μπορω. Χαιρομαι αμα ειναι αρκετο για τον αλλο. Για μενα ποτε δεν ειναι.

Η καταραμενη μου συνηθεια. Εκει που κατεβαζω το ποδι να πατησω φρενο, να παταω γκαζι αντι. Η που θα φαω τα μουτρα μου. Η που θα απογειωθουμε.

As ever. Belladonna, the lady of the rocks, the lady of situations.

14 comments:

  1. Belladonna ωρα σου καλη! Παρα την φορτισμενη με σταχτες ατμοσφαιρα, τα καταφερα και περασα τον Ατλαντικο και σε βρηκα. Αυτο το φοβο που εκφραζεις στην αρχη τον ενοιωσα κι εγω λιγο στη σκεψη.."για φαντασου να συμβει κατι τωρα και να χρειαστει να γυρισω στην Αθηνα". Αυτοματα την εδιωξα τη σκεψη γιατι μονο φθορα μπορει να φερει. Η φωτογραφια με το καστρο με κανει να θελω να πω "ομορφα πουναι στο νησι" αλλα η εκφραση ειναι φιαγμενη μονο για τα δικα μας νησια. Παντως ειναι ομορφη η εξοχη εκει γυρω απο το Λονδινιουμ. Σε καληνυχτιζω και σε ευχαριστω που ταξιδεψες κι εσυ σε μενα.

    ReplyDelete
  2. pims lemonade Ι love!
    και μη σε πιανει πανικος παιδι μου, ειναι μεγαλο το νησι σας ασε που με ενα τρενο εισαι στο Παρισι ή στις Βρυξελλες
    και τον ηλιο... μην τον αφησετε να φυγει ;)

    ReplyDelete
  3. Nice!
    Μην νομίζεις πως επειδή δεν γράφω δεν ρίχνω και κάνα βλέφαρο που και που σε αυτά που γράφεις! :)

    ReplyDelete
  4. Αυτό ακριβώς... Κράτα τον ήλιο γερά, και εμείς ερχόμαστε και σε απεγκλωβίσουμε...:-)) Ναι? Και μέχρι τότε, βαθιές ανάσες, χαμόγελα, άντε και λεμονάδες pims... Και no wories που λέτε και εσείς εκεί στην ξενιτιά..:-)

    ReplyDelete
  5. Ωραίο το βιολετί και ο Απρίλης είναι ένας ιδιαίτερα όμορφος μήνας
    Δεν είναι κακό αντί για φρένο να πατάς γκάζι, με χρήση των πιθανοτήτων έχεις 50% πιθανότητα απογείωσης, καθόλου άσχημα αν το σκεφτείς .. φαντάσου τον εαυτό σου ψηλά στο γαλάζιο του ουρανού..
    Την καλημέρα μου και πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  6. Όχι δεν θα τα φας (τα μούτρα σου) - θα απογειωθείς! Το πόδι σου ξέρει καλύτερα από σένα... η εποχή ζητάει απογειώσεις και τις ευνοεί τα μάλα!
    Βουρ, λοιπόν...

    ReplyDelete
  7. Ααχ αγγλική εξοχή... Μου΄χει λείψει (χωρίς τους Άγγλους χεχε).

    Πρόσεξε όμως πού πάει το ποδαράκι σου, μη γίνεις the lady of the stoukas.
    ;)

    ReplyDelete
  8. Despoinario- kalws thn! omorfa einai, k se auto to megalo nhsi :-)
    Melissoula - allous apokleismous fovamai, ase..
    Drama Queen, anoigw shampagnes, ama grapseis, tha rixw k pyrotexnhmata! :-*
    fevis - ekeines tis meres (grin grin grin) ama me deis kana 5lepto sthn arxh ths meras, poly tha einai, tha treeeeexw leme!
    so far - (den efyges akomh? kalotaxidh, me thn eureia ennoia!), nai, gia apogeiwsh prokeitai, mallon..
    Asteroid, akolouthw tis symvoules sou egw! :-)
    Mano - tha prosexw. h agglikh exohi fetos einai mia omorfia!
    kalhmeres!

    ReplyDelete
  9. Mexri thn apogeiwsh, pare vatheies anases! Ki an den antexeis allo, pnigesai kai ta sxetika, pare to traino ki ela edw! ;)

    Fili kai kalhmera :*

    ReplyDelete
  10. Apo thn douleia, ho, ho, ho grafeis kai esy e? As pioume thn sampagnia! :)

    ReplyDelete
  11. Η καταραμενη μου συνηθεια. Εκει που κατεβαζω το ποδι να πατησω φρενο, να παταω γκαζι αντι. Η που θα φαω τα μουτρα μου. Η που θα απογειωθουμε. ...
    ΠΩ ΠΩ
    απίστευτη ατάκα!

    ReplyDelete
  12. DG - mh to gelas, to kaloskeftomai to traino!
    Drama queen - shampagne at work, poly high se vriskw!
    glayki- merci!

    ReplyDelete
  13. αχ ξενιτια αχ ξενιτια μας πήρες τα καλύτερα παιδιά...καλό?

    ReplyDelete