Wednesday 15 December 2010

Merry Christmas, Charlie Brown.

Ακομα και αν τα κοροιδευουμε, οι περισσοτεροι απο εμας, κουβαλαμε μια αναγκη και προσδοκια αυτη η γιορτη να ειναι ακριβως οπως μας την φτιαξανε στην φαντασια μας καποια βελουδινα αμερικανικα τραγουδια.



Εχουμε πια μεγαλωσει, αλλα ο μικρος τυμπανιστης μας κανει ακομα να ανατριχιαζουμε, γυρευε το γιατι, ακριβως οπως οταν ειμασταν παιδια.



Καποιοι ειμαστε αποφασισμενοι να ζησουμε τη γιορτη φορωντας τα ροζ μας γυαλια. Με την αποφαση να αγνοησουμε οτι μας χαλαει, μια γερη δοση make believe οτι ολα ειναι τοσο ομορφα οσο και μια τελεια edited σκηνοθετημενη χολυγουντιανη ταινια, και με πολυ determination to make this happen.



Καποιοι τα εχουμε εντελως απομυθοποιησει. Iσως και γιατι φοβομαστε ακομα μια ματαιωση των επιθυμιων μας.



Καποιοι αλλοι, με ολα οσα γυρω μας συμβαινουν, δεν μπορουμε να ξεφυγουμε απο αυτην την καταραμενη αισθηση " .. there's something in the wind, that feels like tragedy's at hand... the worst is just around the bend"



Καποιοι αλλοι παλι απο εμας αποθαρρυνομαστε οταν παρα τις καλες μας προθεσεις, τα πραγματα δεν πανε οπως τα σχεδιαζουμε. But hey, that’s what friends are here for, Charlie Brown!



Περιμενουμε με αγωνια να δουμε αν τα δωρα που θα παρουμε ειναι αυτα, τα μικρα η μεγαλα, που ζητησαμε.



Καποιοι ισως απο εμας, με τα χρονια εχουμε καταλαβει οτι το σημαντικοτερο δωρο ειναι οι ανθρωποι που μας αγαπαν και που αγαπαμε. Ακομα κι αν καποια απο αυτα που κανουνε μας ενοχλουνε. Ακομα κι αν αυτο που αυτοι νομιζουν πως επιθυμουμε να μας δωσουν – και απλοχερα μας παρεχουν – ειναι καπως διαφορετικο απο τις επιθυμιες μας. Ακομα κι αν, κι ισως κι επειδη, ουτε εμεις ειμαστε ακριβως ετσι οπως θα θελαμε. Τι πειραζει ομως..



Καποιοι απο εμας δεν πιστευουμε στη γεννηση. Καποιοι ισως δεν πιστευουμε καν σε τιποτα. Παρ’ολα αυτα, ισως εξαιτειας των παγανιστικων μας καταβολων, του συλλογικου μας υποσυνειδητου, η του κοινωνικου και επικοινωνιακου brainwashing που εχουμε υποστει... η γιορτη δεν παυει να μας αγγιζει, με την υποσχεση για tidings of comfort and joy.



Και τελικα, ακομα και αν τα ειρωνευομαστε, ακομα και αν τα βρισκουμε υπερβολικα γλυκερα και τεχνικολορ για τα γουστα μας, ακομα και αν προσποιουμαστε οτι εμας δεν μας αφορουν, και εκνευριζομαστε τρελλα με οσους και ο,τι επιμενουν με καθε τροπο να μας τα θυμιζουν...

"Christmas" is all around us…



Καιρος να κανουμε τον απολογισμο μας, να μετρησουμε κερδη και απωλειες. Να απαριθμησουμε τις στιγμες και τους ανθρωπους που μας δινουνε κουραγιο να συνεχιζουμε να προχωραμε. Να χαμογελασουμε με τις χαρες, να αφησουμε πισω μας τις λυπες. Να ξεσκονισουμε το κουραγιο μας. Να γιορτασουμε για οσα ειμαστε και οσα εχουμε. Να κρατησουμε εστω νοερα το χερι των δικων μας ανθρωπων. Και να ξεκινησουμε για τα καινουρια – τα καλυτερα, ελπιζουμε! - που μας περιμενουν.

Με ολη μου την αγαπη.

Meeeeeerry Xmas folks!:-)

12 comments:

  1. Τι όμορφη συλλογή! έχω ξεκινήσει από το πρώτο και τα ακούω, θα είμαι σε χριστουγεννιάτικο κλίμακα για αρκετή ώρα :)

    Εύχομαι να περάσεις γλυκά σα ζάχαρη.

    ReplyDelete
  2. Μέρη Κρίστμας και Μαίρη Λίντα του γιου μπεημπ :):***
    άντε να μπαίνουμε σιγά σιγά στο πνεύμα...
    α και για να μην ξεχνιόμαστε...ΥΠΑΡΧΕΙ, δε θέλω ερωτήσεις ποιος και τι, ο Άγιος Βασίλης φυσικά ;)

    ReplyDelete
  3. Καλά, η Άνι όλα τα λεφτά!

    ReplyDelete
  4. Τέλειο ποστ αγαπημένη!!! Εγώ θα σου πω ευχές και αγάπες από κοντά.. Πολλές φορές...:-)))) Φιλάκια και ..... μία και σήμερα...:-)))

    ReplyDelete
  5. Καλά Χριστούγεννα. Κρατώ τα καλά αλλά και το ξεσκονισματάκι το χρειάζομαι.
    Δέσποινα

    ReplyDelete
  6. Joyeux Noël chérie!!!

    Οι σκέψεις που μου ξύπνησε το ποστ σου με κάνουν να χαμογελώ, περιμένω να τις μοιραστούμε από κοντά! Φιλί (χριστουγεννιάτικο :p) :*

    ReplyDelete
  7. mama1 - autos htan o skopos. mama 2- THEA!!
    BG - YPARXEI! (ama me deis ti kouvalaw apo dwra avrio, mallon eimai syggenhs tou..) :-*
    Fevis - kafeeeee k enhmerwsh thelw! ;-)
    Despoina mou am egw na deis. ta kalytera sou euxomai kalo mou!
    wrong man - tnx dear, tha paw na dw to xwro pou diakosmhses, eimai sigourh oti k auto tha mou anevasei th xmas diathesh!
    DG - de mou glytwneis auth th fora. :-) :-*

    ReplyDelete
  8. Μεεεεεεεεεερυ Κρισμας! Εχεις μπει για τα καλα στο πνευμα! Ετσι! Συμφωνα με τα σχολια, τωρα θα εισαι ηδη εκει! Εκει που θα γιορτασεις τα Χριστουγεννα. Να ειναι Χαρουμενα! Φιλια!

    ReplyDelete
  9. perimena na perasoun ta xristougenna gia na gkriniaksw kai na aporisw sunama....mono emena dn maresoun katholou ta xristougenna?????????


    para tauta marese polu i epilogi sou...
    na peraseis teleiaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  10. Merry Christmas to you, too :) Πολύ ωραία συλλογή τραγουδιών (και βίντεο γενικότερα). Αν και είμαι εναντίον των κατηγοριοποιήσεων, πιστεύω πως όντως οι περισσότεροι από εμάς εντάσσονται λίγο πολύ στις κατηγορίες που έθεσες. Καλές γιορτές, ευτυχισμένο το 2011 και καλή συνέχεια!

    ReplyDelete
  11. Δεσποιναριο, καλη χρονια καλο μου, :-*
    Σουργελακι - ομορφα ηταν, ελπιζω και εσυ! :-*
    AnotherGuitarGuy - ευτυχισμενο και για σενα, και καλως ηλθες! :-)

    ReplyDelete