Sunday 18 July 2010

το κουτσο

Οταν ημουνα μικρη, καθολου δεν συμπαθουσα τα παιχνιδια που απαιτουσαν συντονισμο κινησεων. Λαστιχο, μηλα, κουτσο. Ψηλωνα γρηγορα, ημουν ατσουμπαλο μικρο. Προχθες, μετα την επεμβαση, οταν ο φυσιοθεραπευτης προσπαθουσε να μου δειξει μαζι με το νοσοκομο πως να ανεβοκατεβαινω τις σκαλες με τις πατεριτσες, ξαναθυμηθηκα τα παιδικα μου. Απο τη μια, μου ηταν απλα αδυνατο να συντονισω τις κινησεις μου, απο την αλλη, αυτο δεν με εκανε να επιβραδυνω τους ρυθμους. Πιο αργα ! μου ελεγε ο φυσιοθεραπευτης, - και κυτταζε λιγο που ακουμπας τη πατεριτσα. Ο νοσοκομος ειχε ξεκαρδιστει, αλλα καλου κακου δεν αφηνε τη μεση μου, μη τους σωριαστω. Υποσχεθηκα οτι δεν θα αποτολμησω σκαλες μονη μου. Ηρθε και με παρελαβε η Maiti - να'ναι καλα η κοπελλα, γιατι μετα απο γενικη αναισθησια δε σε αφηνουν να φυγεις χωρις συνοδεια - και αμα εφτασα σπιτι, ειπα ενα μεγαλο ουφ!

Τελικα τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα απ'οτι τα φοβομουνα (ενδεχομενως και γιατι απο τα παυσιπονα που μου εδωσαν και ανελιπως καταπινω, ειμαι συνεχεια σε φαση "γεια μας"). Περπαταω σχετικα ανετα (νταξ, σουρνοντας το ποδι, αλλα παλι καλα!), δεν ποναω, και το βραδυ κοιμαμαι σαν πουλακι μαστουρωμενο.

Ο καλος μου αναπροσαρμοζει προγραμματα καλοκαιρινων διακοπων - τα ραμματα θα βγουν μεση της επομενης εβδομαδας, μεχρι τοτε τουλαχιστον θταξιδακια γιοκ. Ο Κομποθτας, ο Θ*ακος, η κολλητουλα, η Κ*να πηραν να διαπιστωσουν οτι ναι, επεζησα (ειχα κλαυτει αρκετα στο τηλεφωνο, μη χασω ευκαιρεια). Το μωρο δηλωσε απογοητευμενο που θα ερθω Αθηνα χωρις γυψο (μα να μη προλαβει μου γραψει κανενα μηνυματακι με μαρκαδορο) και χωρις πατεριτσες (wow! how cool is that!), αλλα και πολυ ευτυχισμενο που δεν πεθανα στην διαρκεια της επεμβασης, δεν θα αντεχε να χασει ακομα ενα αγαπημενο προσωπο. Η Φλ περασε νε με δει χθες, με 2 σοκολατες Ιον αμυγδαλου, και δυο ελληνικα περιοδικα (αυτη ειναι φιλη, ε?)! Η Μ και η Φι θα ερθουν σημερα, λιγο αργοτερα.

Ολα καλα! :-)

10 comments:

  1. Hey Dr House (k dr k koutsh k pausiponokatapinousa xixixi) perastika baby :***

    p.s 8a epanel8w grafw apo th douleia grrrr

    ReplyDelete
  2. Μπράβο το κορίτσι! Με τόσους ανθρώπους γύρω σου να ανησυχούν και να σε αφήνουν να γκρινιάζεις (γιατί μπορείς, κι εγώ το ίδιο θα έκανα :p) και με τις γιατρευτικές ιδιότητες του καλού σου, θα γίνεις περδίκι τσακ μπαμ!

    Σε φιλώ πολύ πολύ, ελπίζω να τα πούμε σύντομα από κοντά :) :*

    ReplyDelete
  3. περαστικά και γρηγορη αποκατάσταση εύχομαι.Τα δωδεκάποντα περιμένουν.

    ReplyDelete
  4. Περαστικά!
    Ζόρικο άθλημα οι πατερίτσες- κι όταν αρχίσεις να έχεις καλές επιδόσεις δεν σου χρειάζονται πια!
    Υπομονή και θα περάσει κι αυτό. Τουλάχιστον εκεί δεν έχετε τη ζέστη που έχουμε εδώ.

    Πολλά φιλιά και καλό σου απόγευμα

    ReplyDelete
  5. Περαστικά, γιατρέ μου. Γρήγορα up and running.

    ReplyDelete
  6. BG - thanks dear! (wx, douleia s/k k mes th zesth , de leei- alla euelpistw oti tha exeis yliko gia ena apo ta anepanalhpta post sou, e, e, e? ;-)

    DG - kafe katw apo ellhniko ourano- text me when u come, egw peta pempth :-*

    the wrong man - mesa sto myalo mou eisai oson afora ta 12ponta! :-) se mercw poly poly!

    tsal - kanw epimelws tis askhseis pou mou edwsan gia na tis xefortwthw mia wra arxytera. shmera exei drosia, avrio anevainei ligo edw pali! kalh evdomas!

    giatre mou - oi iatrikes euxes pianoun dipla, se euxaristw poly poly!

    ReplyDelete
  7. Περαστικα γρηγορα, ολα φαινεται πως πηγαν καλα, αφου μπλογκαρεις κιολας επανερχεσαι. Προτιμησε το ασανσερ για λιγες μερες! Ειναι ωραια η αναγκαστικη ξεκουραση μερικες φορες. Και η παρουσια φιλων απιστευτα ευχαριστη. :)

    ReplyDelete
  8. Τώρα γιατί εγώ είμαι τόσο αναίσθητος που τα ξεπερνάω στα γρήγορα όλ' αυτά και επικεντρώνομαι στα πόδια δεν ξέρω... Μα είναι φωτογραφία αυτή, κορίτσι μου γλυκό, κι έχουμε και την κάψα του Καλοκαιριού;
    Τέλος πάντων, να το σώσω όσο ακόμα προλαβαίνω μ' ένα "Περαστικά, περαστικά" και ν' απομακρυνθώ γρήγορα, πριν κι εσύ κι ο καλός σου, ομού μαζί και οι δύο αμφότεροι, με αρχίσετε στις σφαλιάρες!!!
    Περαστικά, λοιπόν!
    :-)))

    ReplyDelete
  9. περαστικά! καλέ αυτό ήταν εύκολο τελικά :)

    ReplyDelete
  10. Despoinarion - oi filoi htan pragmatika the icing on the cake!
    Asteroid - :-)!
    melissoula - ama xekoutsathw, the pw piece of cake! (kanw tis askhseis mou maniwdws..)
    kalhmeres! :-)

    ReplyDelete