Saturday 10 July 2010

Σαβατο πρωι

Εχω πιει τον καφε μου, καθομαι στο λαπτοπ με τη μπαλκονοπορτα ανοιχτη, και χαζευω. Ηταν μια εβδομαδα απιστευτης εντασης και κουρασης. Πολλες κλινικες - προσπαθω να αναπληρωσω καποιες απο αυτες που θα χαθουν με την αναρρωτικη - πολλοι αρρωστοι, πολλα προβληματα (δικα τους) που πρεπει να λυσω. Πολλα ευχαριστω, πολλες ευχες,bonus points για τον παραδεισο. Πολυ δικο κμου ξοδεμα, ψυχικη εξαντληση. Ηδη ειμαι πιεσμενη αυτο τον καιρο, αισθανομαι τις αντοχες μου να εξαντλουνται. Πιανω τον ευατο μου σε καποια ορια που - απο πειρα- ξερω πως δεν πρεπει να ξεπερασω. Δεν με παιρνει να βρεθω να βυθιζομαι στα δικα μου μαυρα, σκοτεινα νερα. Δεν εχω χρονο για να βγαλω τον εαυτο μου στην επιφανεια αν αυτο συμβει τωρα. Προσπαθω να συνελθω.

Ο καιρος ειναι συνεχομενα καλοκαιρινος εδω και πολλες μερες - δεν μπορει να αντιληφθεικανενας Ελληνας που δεν εχει ζησει για καιρο στην Αγγλια ποσο καταπληκτικα ασυνηθιστο ειναι αυτο- και με βαζει σε διαθεση διακοπων. Ας το παραδεχτω - ειμαι σε διαθεση και σε αναγκη διακοπων εδω και πολυ πολυ καιρο τωρα, ακομα και απο οταν ο καιρος ηταν μουντος και σκοτεινος. Φοραω αρωμα Harajuku Lovers G.
Το μπουκαλλακι με το ξανθο κοριτσακι μου φτιαχνει το κεφι καθε φορα που το βλεπω στο ραφακι του μπανιου, η μυρωδια τροπικης καρυδας επανω μου μου θυμιζι τα παιδικα μου καλοκαιρια, με τη μαμα μου να με κυνηγαει να βαλω αντηλιακο. Τοτε που επαιρνα αποχρωση σοκολατας γαλακτος, οπως ελεγε η γιαγια μου. Το φορεμα μου, ασπρο με μαυρο ρελι στο πλαι και στη μεση και με μαυρες λεπτες τιραντες ειναι λιγο πιο κολλητο επανω μου φετος απο οτι το θυμαμαι περυσι. Αλλα σκεφτομαι πως η που αυτο θα ανοιξει, η που εγω θα αδυνατισω.Εχω φορεσει και τις καινουριες μου χρυσολευκες Havaiana, με το σηματακι Happiness στο δεξι λουρακι του δεξιου ποδιου. Η πανεμορφη μαυρουλα που μου τις εκανε customised χθες στο Selfridges μου επιασε την κουβεντα, "I will pray for you" μου ειπε (της ειπα για την επεμβαση στο γονατο). Με συγκινει η τυχαιοα καλοσυνη αγνωστων ανθρωπων.
Πηρα μια μεγαλη Samsonite, να χωρεσει τη ζωη μου για τις 7 καλοκαιρινες βδομαδες. Φυσικα, σε shocking pink. (θα με κυκλοφορησεις με ροζ βαλιτσα στα αεροδρομια?" "Μου αρεσουν πολυ οι περιεργες βαλιτσες").
Πηρα 3 βιβλια απο το Amazon, μασκες για τα μαλλια μου για μετα τον ηλιο, δωρακια - μαμα, μπαμπας, θεια. Το δικο του δωρο τυλιχθηκε σε hand made marbled paper που εχει αποχρωσεις μωβ, πορτοκαλι και ροζ, δεμενο με μωβ και πορτοκαλι σπαγγο.

Ακομα λιγες μερες, να θυμαμαι να κολυμπαω και να κραταω το κεφαλι μου εξω απο τα νερα. Να μην πανικοβαλλομαι που καταπινω νερο που και που. Λιγο κολυμπι ακομα, και θα τα καταφερω, ελπιζω...

14 comments:

  1. Α στο καλο σου ντοναμπελλα! Τι φιν φον αναρτηση ειναι αυτη! Και ασπρο φουστανακι και χαβαϊανες, και ροζ βαλιτσα, ωραια περιτυλιγματα, ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ! Λοιπον καλα τα ειπε η μαυρουλα, κι αν και δεν ειμαι των προσευχων, οτι και να σημαινει για τον καθενα, I will pray for you. Να πανε ολα καλα, να ξεκουραστεις, να καλοπερασεις. Τωρα για να χασεις κιλα στην Ελλαδα, δε στο υποσχομαι. Αλλα σιγουρα θα ανανεωθεις, θαλασσα, καλο φαγακι και καινουργιο γονατο! Που το βαζεις αυτο. Ευχες απο την καρδια μου και αν μπορεις κρατα μας ενημερους εδω!

    ReplyDelete
  2. Μα αγαπώ αυτή τη συλλογή από shocking pink βαλίτσες!
    Αγαπώ και τα καλοκαιρινά φορέματα (γιατί μόλις δοκίμασα πάνω από τα μισά δικά μου για να βρω ποιο θα βάλω την επόμενη φορά που θα τον δω), και το περιτύλιγμα του δώρου του (έτσι), και το άρωμα καλοκαιριού (γιατί έχει κι εδώ καλό καιρό και ήλιο και κάθε μέρα βάζω αντιηλιακό και του λέω "μύρισε! ça sent l'été!")...
    Εύχομαι να σε περιμένουν υπέροχες διακοπές, ένα ολοκαίνουριο (σχεδόν :p) γόνατο, και πολύς πολύς ήλιος. Μέσα και έξω.
    Σε φιλώ πολύ πολύ, θα στείλω σήματα καπνού μόλις κατέβω να τα πούμε :***

    ReplyDelete
  3. Βραβείο για το πιο θηλυκό ποστ που'χω διαβάσει εδώ και μήνες. 10 άλλα τέτοια και θα κάνουμε εγχείρηση αλλαγής φύλου. :P

    ReplyDelete
  4. This is from my iPhone. I am such a nerd! :-)

    ReplyDelete
  5. (i am such a sad case. right? :-)
    Δεσποινα - τι γλυκο σχολιο! σε ευχαριστω. (ελπιζω το Λονδινο να ειναι απο τους προσεχεις προορισμους σου!)
    dancing gal - το περιτυλιγμα ειναι απιστευτο, πρεπει να ανεβασω φοτο να δεις. αντε, περιμενω να δω καπνο κ μετα εσενα!
    μανο - θηλυκο ποστ? ναι, ειμαι παλι σε φαση νιαουρισματος, για αυτο. (οχι αλλαγη φυλλου, please Χαριλαε. διοτι αγαπαμε τα κοριτσακια οπων των ηλικιων, αλλα τα αγορακια τα εχουμε παντα πως και πως σε αυτο το τιμιο βλογ!)

    ReplyDelete
  6. Αχ βρε Donnabella, είσαι έτοιμη να διδάξεις μάθημα στην Σχολή Καλών Τεχνών: "Πώς να ζωγραφίσετε με ζωηρά χρώματα χρησιμοποιώντας λέξεις".

    Πολύ χαίρομαι που σε διάβασα μόλις τώρα! Το είχα ανάγκη. Ας πούμε ότι ήταν μιά μέρα "καφέ" και το "καφέ" δεν πρέπει στο καλοκαίρι!

    ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΞΕΧΑΣΤΑ!

    ReplyDelete
  7. :-))!
    κ εγω χεκινησα με καφε διαθεση σημερα, μετα εφτιαξε.
    ευχαριστω καλο μου! δεν φευγω ακομα, εχω αλλες 11 μερες. (ναι, μετραω μερες :-)

    ReplyDelete
  8. όλα θα πάνε καλά θα δεις!
    να κολυμπάς σε κρυστάλινα νερά, για να μη χρειάζεται να κρατάς το κεφάλι σου έξω να το βουτάς και να σε αναζωογονεί :)
    φιλιά

    ReplyDelete
  9. Τι καταπλκτική βαλίτσα!!!!!!!!!!

    Υπέροχο κείμενο
    Ασορτί με την διάθεση σου
    Προκλητικά φιν φον
    Έφτιαξε τη δική μου (διάθεση :).

    ReplyDelete
  10. melissoula - twra mioolis skeftomouna to prwto kolympi- amhn!
    mamma - :-)) - kalh dynamh kalo mou!

    ReplyDelete
  11. london για διακοπες...

    ReplyDelete
  12. i'll pray for you, too

    (ελπίζω να κέρδισα κάποια bonus points για τον παραδεισο ) :-)

    K.K.M.

    ReplyDelete
  13. Ηρθα να αναφερω:Χτες περασα απο ενα αρωματοπωλειο και μπηκα μεσα να μυρισω το ξανθο Χαρατζουκου. Εχεις δικιο. Με πηγε στον Αστερα Βουλιαγμενης!!

    ReplyDelete
  14. clouds in the mirror - london mia hara einai gia diakopes, arkei na eisai se mood diakopiko! :-)
    K.K.M. - :-)) (pernaw, diavazw, exw mia amhxania ti na sou sxoliasw ton teleutaio kairo, elpizw na eisai kala, antapodidw.)
    δεσποιναριον - entelws omws, n'est-ce pas? :-)

    ReplyDelete